Tuesday, October 11, 2016

Bosanski lonac - coolinarika , lonac






+

bosanski Lonac Svo povrce izrezati na krupnije komade. Ja Bijeli Luk ostavi u komadu un prepolovi mamá ga. Sve zelji po. Meso proprziti na malo maslinovog Ulja da se Korica stvori da bi zadrzalo socnost. Izvadite meso i pocnite povrce redati. Prvo kupus, pa Luk onda, mrkva, pimentón, krompir, papricica Ljuta, Koje bibera zrnce, meso, malo Vegete, Aleve paprike i svjezeg persuna i onda opet SVE ponovo dok ne upotrijebite SVE namirnice. Sve zalijete ili ili temeljcem vodom tako da prekrijete SVO povrce i meso. Uglavnom se ovo pravi u expresnom loncu i Bude gotovo za pola SATA. Ja volim da ga pravim u regularnom loncu. Kad provri, smanjim vatru i ostavim da se Krčka jedno 2 SATA (SVE dok se meso ne raspadne.) Provjeravajte povremeno i dodajte vode AKO treba. Kao sto vec rekoh, svaka kuca ima recept svoj. Moja mama voli variva da su tornillo de banco Supena un ja ih volim da su tornillo de banco zgusnuta. Kako volite Tako i napravite. Posluživanje Sluzite uz dobar, hrskav Kruh. Mama doda i Malo pavlake / vrhnja un ja ga volim Onako samog, tako da osjetim svaki zalogajcic posebno. Zdravo, jednostavno i tradicionalno. Nema nista boljeg desde toga.




No comments:

Post a Comment